11 maj 2015

JUL PÅ TENERIFE

Jul og nytår faldt rigtig heldigt i 2014, hvilket betød at man for 5 feriedage kunne få 16 dages ferie, når weekenden inden jul medregnes. Og det havde jeg besluttet mig for, skulle udnyttes. Filejsen havde dog travlt med opgave, så det der med langtidsplanlægning var ikke en mulighed. Jeg havde ellers drømt om 14 dage på Cuba, men det kunne altså ikke lade sig gøre i denne omgang. I stedet satte vi os ned d. 19. december, fast besluttede på at finde den fedeste juleferie. Vi havde følgende kriterier:
  • Der skulle være over 20 grader.
  • Ferien skulle vare både henover jul og nytår.
  • Det måtte ikke koste kassen.
Det var svært. Vi havde flere ting oppe og vende, men var til sidst nødt til at acceptere, at vi ikke kunne finde en ferie der både strakte sig over jul og nytår. 
Så vi endte med en uge på Tenerife med Apollo - ren charterferie - med hotel ved stranden og inklusiv morgenmad. Med mad ombord på flyet (som ikke kan anbefales, alt alt for dyrt), slap vi hver 3.343 kr for en uge på Tenerife med hotel.
Der var selvfølgelig arrangeret alle mulige ture med rejseselskabet, men vi ville hellere opleve på egen hånd. Så vi valgte at leje en bil og køre rundt og finde smukke steder på øen.
På den måde fik vi en billig ferie med lidt luksus i form af et udmærket hotel og ganske fin morgenmad, samtidig med at vi slap for grisefest og charterhelvede.
Nedenfor er nogle billeder fra turen, vi er begge to enige om at vi skal tilbage, da der er fantastisk smukt og rig mulighed for at undgå turister, især på den nordlige del af øen.

[Udsigten fra vores balkon. Værelser på den anden side har udsigt over vandet.]
[Et fyrtårn ved verdens ende.]
[En lille bitte landsby også ved verdens ende. Efter en to timers spontan vandretur, hvor vi havde travlt da vi skulle nå tilbage inden det blev mørkt, fik vi verdens bedste Cola her.]
[Vulkanen Tiede, som man kan ses stort set fra hele øen. Man kan vandre helt op på toppen, det kræver dog en særlig tilladelse, så det bliver næste gang.]
[I stedet tog vi svævebanan op på toppen - sammen med alle de andre turister. Og der er sne, tadaa.] 
[Der er rigtig mange fine vandreruter i forskellige niveauer, og det var da også det vi brugte vores tid på primært. Er man ikke til den slags, ved jeg faktisk ikke hvad man skal lave på Tenerife...]
[På grund af vulkanen er sandet på strandende sort. Og en lille smule hårdt for fødderne, så husk klipklapper.]

Ingen kommentarer: